Stempel- en verzorgingsposten

Langs het parcours van de Fjoertoer Egmond zijn diverse stempelposten met uitgebreide verzorging ingericht. Naast de controlestempel ontvang je bij deze stempelposten een lekkere consumptie (fruit, reepje, drinken etc.) van de organisatie en partners. De stempelposten zijn uitgerust met zitgelegenheid, toiletten en medische voorzieningen en zijn geheel in sfeer met gezelligheid en entertainment zodat je weer nieuwe energie kunt opdoen om verder te wandelen.

De openingstijden van deze stempelposten zijn op de achterkant van je stempelkaart te vinden. Deze posten zijn zichtbaar gemaakt op de routekaart. 

Informatie over stempel- en verzorgingsposten

Abdij van Egmond

De abdij van Egmond is een gemeenschap van Benedictijnse monniken die dagelijks bidt en werkt. Naast de mooie en historische abdijkerk is er ook Abdijwinkel te vinden met mooie en unieke abdij kaarsen uit eigen makerij. Na ruim 5 kilometer te hebben gewandeld ontvangen de wandelaars van de 26 km en 19 km Zuid route hun eerste stempel bij deze unieke locatie.

TC Hogedijk

TC Hogedijk is een gezellige tennisvereniging in Egmond, zowel recreatief als prestatief en voor alle leeftijden. Vanaf de Hogedijk komen de wandelaars van de 26 km en 19 km Zuid route langs deze gezellige post en kunnen na 8 kilometer hebben gewandeld hier hun tweede stempel halen. De 14 km wandelaars komen vanaf het agrarische koeienpad en mogen hier hun eerste welverdiende stempel halen. Naast de stempel- en verzorgingspost kun je ook een heerlijke warme chocomel halen bij de kantine van TC Hogedijk!
 
Slotweg & Anna van Burenlaan


Wandelaars van de 26 km, 19 km Noord en Zuid en de 14 km wandelen over deze eeuwenoude Slotweg. Dit karakteristieke straatje in Egmond aan den Hoef heeft genoeg elementen waardoor je je weer helemaal in het oude Egmond wend. Cultuur en historie vindt je terug bij Huys Egmont, de fundamenten van het oude kasteel van de heren van Egmond en het Slotkapel. Na de Slotweg kom je bij het plein aan de Anna van Burenlaan, misschien wel de gezelligste straat van de Fjoertoer. Bewoners ontvangen je hier met open armen en laten zien dat de Fjoertoer zowel voor de deelnemers als de bewoners een mooi feest is. Rust even uit en geniet van de gezelligheid onderweg.
 
Prins Hendrik Stichting

Dit statige witte pand aan de Voorstraat in het kustdorp is niet te missen. De Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee bestaat al ruim 80 jaar en biedt als zorgcentrum een tehuis voor ouderen, waaronder vroeger oud-zeelieden. De wandelaars van de Family Fjoertoer kunnen hier hun eerste stempeltje halen en de mooie verlichte vijver bewonderen. Vergeet niet te zwaaien naar de bewoners die binnen genieten van alle lampjes die langs komen.
 
Roompot Egmond aan Zee


Midden in de duinen ligt Kustpark Egmond aan Zee. Het park is ideaal voor liefhebbers van zon, zee en strand maar ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je verblijft in gezellige en comfortabele chalets en vanuit je accommodatie stap je zo het groen op het park in. Wandelaars van de Family Fjoertoer, 14 km en 19 km Zuid lopen over het mooie park en vinden hier ook een stempel- en verzorgingspost.
 
Restaurant Natuurlijk


Op een prachtige locatie aan de duinrand van Egmond aan Zee zit het sfeervolle restaurant Natuurlijk. Naast het restaurant en het heerlijke terras behoort een gezellig spelletje midgetgolf ook tot de mogelijkheden. Speciaal voor de Family Fjoertoer is hier hun laatste stempelpost. Wandelaars van de 14 km en 19 km Zuid lopen ook langs Natuurlijk en zijn van harte welkom! Haal nog even iets lekkers en wandel de laatste kilometers over het strand naar de finish toe.
 
Boer Groen

Aan de Herenweg zijn de wandelaars van de 26 km en 19 km Noord route welkom op het terrein van familie Groen. Rust lekker even uit, geniet van een welverdiende versnapering of haal een lekkere warme pannenkoek voordat je de verdere kilometers weer gaat afleggen.
 
Het Zeehuis


In een prachtig duinlandschap ligt natuurvriendenhuis Het Zeehuis. Op loopafstand van het strand en vlakbij kunstenaarsdorp Bergen. Dit monumentale huis was ooit een vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam en is nu een prachtig huis, waar je kunt genieten van de mooie omgeving. Kinderen kunnen naar hartenlust in en om het huis spelen en als gast heb je twee keukens en meerdere zalen tot je beschikking. Wandelaars van de 26 km en 19 km Noord route lopen langs deze locatie en ontvangen hier een stempel voordat zij hun laatste 5 kilometer over het strand gaan afleggen.
 
Schaapskooi Bergen

De Schaapskooi in Bergen is in 2014 gebouwd in opdracht van natuurbeheerder PWN. De laatste jaren hebben hier Kempische heideschapen tijdens het begrazingsseizoen de nacht doorgebracht. Dit jaar wordt gestart met een kleine bezoekersruimte. Wandelaars van de 26 km en 19 km Noord route hebben de unieke kans om een kijkje te nemen op dit mooie terrein en kunnen hier ook terecht voor een kopje koffie.