Goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel is de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

Vorige editie hebben deelnemers een donatie gedaan voor nieuwe pakken voor de hulpverleners. Dit jaar kan er weer gedoneerd worden voor een nieuw doel:

Doneer voor de aanschaf van nieuwe noodbakens voor álle redders van KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade.

Ook de redders van de KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade kunnen, onder zware omstandigheden, over boord slaan. Om hen dan weer snel terug te kunnen vinden, dienen zij een zogenaamd noodbaken bij zich te dragen. Een baken die steeds hun positie doorseint. Op dit moment beschikt niet iedere redder van de KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade over zijn of haar eigen noodbaken. Dat is niet veilig en daarom vragen wij van jou een bijdrage. Eén AIS-MOB kost € 271,- maar de KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade stellen elke bijdrage enorm op prijs!

Tevens is het type dat zij op dit moment gebruiken aan vervanging toe. Waar het oude type één signaal (AIS) kan uitzenden, kan dit nieuwe type ook nog een radiosignaal afgeven. Dat vergroot de kans op het terugvinden van een redder die bij een reddingsactie te water raakt.
KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen.

De Egmondse Reddingsbrigade
De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel.

KNRM bij Fjoertoer Egmond

De KNRM zal bij de Fjoertoer Egmond een verrassende lichtact verzorgen.
Meer informatie: www.knrm.nl

Donaties via pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven.

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com