Goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Traditiegetrouw is het goede doel KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze organisaties die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

De bemanningsleden staan alle dagen van het jaar en 24-uur per dag paraat om hulp te bieden op de zee, het strand en duingebied. Deze professionele vrijwilligers maken gebruik van een speciale uitrusting zodat zij onder elke omstandigheden reddingen en hulpverleningen kunnen uitvoeren. Deze uitrusting is onmisbaar.
 
Wat zijn de kosten van deze uitrusting:

  • Overlevingspak á €1.500,-
  • Werkpak á €450,-
  • Wetsuit á €125,- 
  • Lifeguard-tenue á €100,-
  • Helm á €259,-

Hoe groter de gift, hoe meer uitrustingen aangeschaft gaat worden.
Reddingsbrigade Egmond
Met een Fjoertoer-deelnemersdonatie maak jij het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten. In de zomermaanden is de Reddingsbrigade Egmond iedere dag actief op het Egmondse strand voor de toezicht en hulpverlening, maar daarnaast is de Reddingsbrigade het gehele jaar door inzetbaar is voor calamiteiten op het strand, in de Noordzeebranding en in het Egmondse duingebied.

De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel.

KNRM Egmond
Het reddingstation Egmond van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verleent hulp in dezelfde gebieden, maar is tevens tot ver op zee actief voor plezier- en beroepsvaart, 24 uur per dag en ook onder stormachtige omstandigheden. De twee organisaties werken veelvuldig samen en vullen elkaar uitstekend aan. Daarnaast werken beide organisaties uitsluitend met vrijwilligers en is de ERB gedeeltelijk en KNRM Egmond zelfs geheel afhankelijk van donaties.

De KNRM zal bij de Fjoertoer Egmond een verrassende lichtact verzorgen.