Routes

Tijdens de Fjoertoer Egmond heb je keuze uit verschillende routes, namelijk:

14 km
19 km Zuid
19 km Noord (via Bergen en het strand)
26 km 
Wandelaars van de route van 19 km Noord lopen direct naar Egmond aan den Hoef naar de Slotruïne. Daar komen alle routes later ook samen. Vanuit Egmond aan Zee wordt via de Bloedweg in het duingebied koers gezet in oostelijke richting. De 26-km lopers en 19 km Zuid route gaan vervolgens via de Van Oldenborghweg en Herenweg naar Egmond-Binnen. Daarna via de Hogendijk naar Egmond aan den Hoef. De kortste afstand van 14 km verlaat Egmond aan Zee ook via de Bloedweg, vervolgens richting Egmond-Binnen waarna bij Stayokay de Rinnegommerlaan gevolgd wordt naar Egmond ad Hoef. Vervolgens via de Zandweg en linksaf terug via Herenweg naar Nachtegalenpad en noordzijde Egmond aan Zee waar het laatste stukje langs strand wordt gelopen.
Vanaf de Slotruïne in Egmond aan den Hoef en de Herenweg volgt een uitermate fraaie en bosrijke route naar Bergen aan Zee. Dit traject zal de wandelaars in het donker verrassen met tal van verbazingwekkende licht- en geluidseffecten. Via de Zeeweg en een spectaculaire doorkomst in Bergen aan Zee wordt vandaar over het strand teruggelopen naar Egmond aan Zee. Met een prachtige lichtact van de KNRM en nog veel meer. De Fjoertoer is een avondwandeltocht langs bakens van licht. Deze wijzen samen met waxinelichtjes, verlichte wegwijzers en kunstwerken de deelnemer de weg door de nachtelijke duisternis.
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Minder validen
De Fjoertoer Egmond is niet geschikt voor minder valide mensen en wandelwagens i.v.m. het zware parcours en enkele trappen op de route. Het mee laten lopen van een hond is alleen mogelijk wanneer deze aangelijnd en goed verlicht is middels lichtjes aan bijvoorbeeld de halsband. Daarnaast wordt iedereen gevraagd respectvol om te gaan met de natuur (gooi afval in de vuilnisbakken!) en met je medewandelaars.