Bewonersverkiezing

Welke woning is het mooist versierd tijdens de Fjoertoer Egmond?

‘Wie wordt de Fjoerste?’ Die vraag staat centraal tijdens de bewonersverkiezing van de Fjoertoer Egmond. De organisator van de Fjoertoer, Le Champion, houdt een verkiezing voor de mooiste, leukste of origineelste verlichting aan huis of in de tuin langs de route.

Actie
De naam ‘Fjoertoer’ is op Terschelling ontstaan. ‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart en eindpunt van de Fjoertoer Terschelling. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’.
Tijdens de wandeltocht in Egmond en Bergen worden wandelaars regelmatig verrast door afwisselende vormen van licht-, geluids- en vuuracts. Voorgaande jaren sprong de bevolking in De Egmonden en Bergen aan Zee al spontaan in op dit thema. En werden al heel wat tuinen en huizen versierd. De Fjoertoerdeelnemers voelden zich daardoor heel welkom. Wij roepen iedereen op, die langs de route woont en van plan is zijn of haar woning of tuin in ‘vuur en vlam’ te zetten, zich aan te melden voor de bewonerswedstrijd “Wie wordt de Fjoerste?”. Wandelaars kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet.