Goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel van de 6e editie is de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

Vorig jaar hebben deelnemers een donatie gedaan voor de bouw van het nieuwe reddingsstation van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond. De bouw van het nieuwe reddingsstation is in volle gang bezig. In een nieuw deel van dit reddingsstation wordt een commandokamer gebouwd, vanuit hier worden de reddingsacties geco├Ârdineerd. De Fjoertoer Egmond en andere evenementen in Egmond aan Zee worden gemonitord door verschillende partijen vanuit deze commandokamer. De commandokamer moet ook gevuld worden en dat is tevens het goede doel voor dit jaar. Help de commandokamer aan de inrichting en doneer een balpen en bloknoot, een kompas, een zwemvest, een reddingsboei of doneer een geldbedrag.

KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen. 

De Egmondse Reddingsbrigade
De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel. 

KNRM bij Fjoertoer Egmond
De KNRM zal bij de Fjoertoer Egmond een verrassende lichtact verzorgen.

Meer informatie: www.knrm.nl