• Nieuws
  • Kunstenaar stelt zich voor (Rik Hermans)

Kunstenaar stelt zich voor (Rik Hermans)

Deze week Rik Hermans die zijn verhaal over de Fjoertoer Egmond met ons deelt. 

Kunstenaar (Rik Hermans) van de Fjoertoer Egmond stelt zich voor. 

Wie ben je? 
Ik ben Rik Hermans en hou ervan om grote installaties te bouwen. Deze komen altijd het beste tot hun recht met de juiste verlichting. Ik probeer zoveel mogelijk technieken en materialen toe te passen in mijn werk. Iedere keer daag ik mijzelf weer uit om het onbekende te gaan verkennen. Dit is dan ook weer een belangrijk aspect van mijn werk, ik wil graag mensen verbazen en laten stilstaan of laten nadenken over mogelijkheden bij het zien van mijn werk. Mensen inspireren! 

Waar ben je te vinden tijdens de Fjoertoer Egmond? 
Inmiddels doe ik alweer vijf jaar mee met de Fjoertoer Egmond. Bij de finish ben ik afgelopen jaren geweest met draaikolken, ik heb eenhoorns met vleugels in een hijskraan gehad, het meisje op de hoge schommel, de grote lichtgevende bollen en de wasmachine vuurkorven. Dit zijn allemaal eerdere werken die jullie van mij afgelopen jaren hebben gezien. 

Wat is er zo speciaal aan de Fjoertoer Egmond?
Het is altijd een te gek evenementen geweest, juist omdat wandelingen in de avond plaatsvinden. Dan komen de kunstwerken goed tot hun recht. Deelnemers hebben ook altijd kosten noch moeite gespaard om er zelf mooi verlicht uit te zien. Dit jaar tijd voor een  nieuw werk! Een grote vuurinstallatie met brandende ridder, te gekke lichtobjecten en veel meer maar dat houden we nog even als verrassing! 

Tot bij de Fjoertoer.

www.hermanders.nl 

www.instagram.nl/hermanders