• Nieuws
  • Kunstenaar stelt zich voor (Anton Fielmich)

Kunstenaar stelt zich voor (Anton Fielmich)

Deze week Anton Fielmich die zijn verhaal over de Fjoertoer Egmond met ons deelt. 

Kunstenaar (Anton Fielmich) van de Fjoertoer Egmond stelt zich voor. 

Wie ben je? 
Mijn naam is Anton Fielmich en ik ben al geruime tijd bezig met het maken van licht. Althans het creëren van licht daar waar het eerst niet was. Van gebouwen tot filmsets, van events tot tv series. Iets mooi uitlichten geeft mij ontzettend veel voldoening. Iedere belichter heeft daarin zijn eigen stijl. Ik hou van direct licht wat veel kleur met zich meebrengt. Kleur is emotie en door het directe licht worden contrasten geaccentueerd om zo de emotie een rauwe rand mee te geven. Daarnaast zorg ik dat er altijd een relatie bestaat tussen het gekozen licht en het object. Een vuurtoren moest uitstralen, een rustplaats moet kalmeren. Ik kan het niet alleen, samen met een vaste groep jongens organiseer ik deze lichtwerken. Deze jongens werken onder meer voor de Escape in Amsterdam tot aan Flashlight in Utrecht. Zij zijn gewend om grote producties te draaien.

Waar ben je te vinden tijdens de Fjoertoer Egmond? 
Voor de Fjoertoer maken we gebruik van meer dan 110 armaturen of liever gezegd lampen. We maken gebruik van meer dan 1.200 meter verlengsnoer om maar iets de noemen. Dat is 1,2 km kabel. Je kon ons vorig jaar vinden bij het Zeehuis, de Schaapskooi, de Abdijlaan, Boer Groen en ga zo maar door. Komend jaar zijn wij te zien op maar liefst 8 locaties.

De uitdaging voor de Fjoertoer is ieder jaar weer om dit allemaal in 1 dag op te bouwen, te laten draaien en weer af te breken. Om 08.00 uur beginnen we en als alles meewerkt drinken we ons eerste biertje om 0.30 uur bij Zuiderduin. Het verkeer wat wast staat is ook een grote uitdaging voor ons. Door goede en juist planning komt het allemaal in orde en zetten we voor het derde jaar weer iets unieks neer. Neem gerust een kijkje op onze website: www.thelightguys.nl

Wat is er zo speciaal aan de Fjoertoer Egmond?
De Fjoertoer Egmond is voor mij speciaal door de mensen die hieraan meedoen. Er is bijna geen dankbaarder publiek te vinden dan bij de Fjoertoer. De vrolijkheid straalt er van af. Zelfs toen een aantal jaar geleden de weersomstandigheden zo slecht waren dat de tocht moest worden afgebroken, waren de deelnemers nog enthousiast. Een uniek evenement waar ik met veel plezier en passie een bijdrage aan lever.