Sprookjesachtige Fjoertoer Egmond betovert recordaantal wandelaars

Once upon a time in Egmond aan Zee…. hebben een recordaantal van ruim 16.000 wandelaars het lichtspektakel van de Fjoertoer Egmond getrotseerd. Het unieke avondwandelevenement van sportorganisatie Le Champion bracht op 24 en 25 november deelnemers over 20, 16, 12 en 6 km langs diverse licht- en vuuracts in de Egmonden en Heiloo. Vrijdag was het flink aanpoten door de harde wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Zaterdag was het wandelweer top. Er werd € 5.900,- gedoneerd aan het goede doel: KRNM Egmond en Reddingsbrigade Egmond.

Dit jaar zijn er talloze sprookjes uitgekomen in de wondere wereld van de Fairytale Fjoertoer, het thema van deze 9e editie. Het thema zorgde overduidelijk voor veel inspiratie bij de kunstenaars, bewoners, deelnemers en artiesten. Wandelaars genoten zichtbaar van straattheater, assepoester, roodkapje, draken, mythische prinsen en prinsessen én andere fantasiewerelden. Wandelaars vielen van het ene schouwspel in het andere. 

Wie is de Fjoerste?
Niet alleen de wandelaars en de organisatie pakten groots uit, ook bewoners langs de route haalden alles uit de kast om van het evenement een succes te maken. Tijdens het evenement wordt een speciale bewonersverkiezing georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen. Dit jaar deden er 11 huizen mee aan de verkiezing. Daarnaast hadden honderden bewoners hun huis versierd en stonden langs de route om de deelnemers aan te moedigen. 

Goede doel
Vanaf de eerste editie zijn de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond het goede doel van het evenement. Bij de inschrijving konden wandelaars een donatie doen voor het goede doel. De cheque werd voorafgaand aan de start uitgereikt. Op de cheque stond een prachtig recordbedrag van € 5.900,-.

Volgende editie
In 2024 vindt alweer de 10e editie van de Fjoertoer Egmond plaats en dat betekent feest! De organisatie zal groots uitpakken op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Maandag 25 juni gaat de algemene inschrijving open. Leden kunnen zich al eerder inschrijven van 10 t/m 24 juni.
26-11-2023