• Nieuws
  • Recordaantal deelnemers, perfect wandelweer en zestig unieke bezienswaardigheden maken Fjoertoer Egmond 2018 groot succes

Recordaantal deelnemers, perfect wandelweer en zestig unieke bezienswaardigheden maken Fjoertoer Egmond 2018 groot succes

Meer dan 10.000 wandelaars genoten van spectaculaire licht-, vuur- en geluidsacts

Dit jaar stonden ruim 10.000 deelnemers aan de start van de 6e editie van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden kiezen uit vier verschillende routes: 14, 19 Noord, 19 Zuid en 26 km. Daarnaast was ook dit jaar wegens groot succes de ‘Family Fjoertoer’ weer onderdeel van het evenement. Een route van 6 km voor het hele gezin. Voor KNRM en Reddingsbrigade, het officiële goede doel van het evenement, werd een recordbedrag opgehaald van €7.750,- door de wandelaars.

Middeleeuws Egmont
Dit jaar stond de Fjoertoer Egmond volledig in het teken van Middeleeuws Egmont. Inderdaad Egmont met een ‘t’ zoals het vroeger werd geschreven. Dit vormde de inspiratie voor alle kunstenaars, artiesten, bewoners en andere betrokken partijen. Het thema was goed terug te zien in het evenement. De Slotweg bracht wandelaars terug naar Egmond in de middeleeuwen, zwaardvechtende ridders volledig in harnas en een vuurspuwende draak op het strand.

Family Fjoertoer
Voor het tweede jaar op rij werd de Family Fjoertoer georganiseerd. Een avondwandeltocht van 6 km speciaal voor het hele gezin. Ouders, opa’s, oma’s en kinderen van alle leeftijden liepen veelal versierd. De route bevatte drie stempelposten: Prins Hendrikstichting, Roompot Kustpark en Restaurant Natuurlijk. Vijftig bewoners van de Prins Hendrikstichting namen deel aan het evenement met de rolstoel.

Goede doel
KNRM en de Reddingsbrigade Egmond waren ook dit jaar het goede doel van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen. Dit jaar werd een prachtig recordbedrag van €7.750,- opgehaald. Met dit bedrag is de laatste hand gelegd aan het nieuwe maritieme centrum dat begin deze maand is geopend.

Wie is de Fjoerste?
De Fjoertoer Egmond is niet alleen populair onder wandelaars, maar ook onder de bewoners van de Egmonden. Tijdens het evenement wordt een speciale wedstrijd georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen. Deelnemers konden na afloop via de website www.fjoertoeregmond.nlstemmen op het huis dat zij het mooist versierd vonden.

Volgende editie
Volgend jaar vindt de 7e editie van de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 30 november. De algemene inschrijving gaat open op maandag 24 juni. Leden kunnen zich al eerder inschrijven, namelijk van 3 t/m 17 juni. Inschrijven kan via www.fjoertoeregmond.nl.