• Overige informatie

Overige informatie

Wil je alles weten over de extra’s die wij aanbieden zoals de bewonerswedstrijd, medische verzorging en het wandelshirt of wil je kijken wat voor voordelen je hebt al Le Champion lid? Lees dan snel verder. 

Wil je tijdens de wandeltocht je hond meenemen? Dat kan, zorg wel voor verlichting en de gehele wandeltocht moet de hond aangelijnd zijn. 

Medische verzorging

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis en de Reddingsbrigade Egmond.

De Rode Kruisposten bevinden zich op de volgende plaatsen:
– start bij Hotel Zuiderduin
– stempelpost de Schulp
– stempelpost Restaurant het Rode Hert
– de Schaapskooi
– stempelpost Bergen aan Zee
– finish bij vuurtoren Egmond aan Zee
– mobiel tussen Abdij, De Franschman en Bergen aan Zee
– mobiel langs het strand.
– na de finish in Hotel Zuiderduin

Ben je niet in de buurt van een post, dan kun je in geval van nood het speciale Fjoertoer Egmond telefoonnummer van het Rode Kruis bellen, 06-30819659. Op het strand patrouilleren de auto’s van de Reddingsbrigade.

Het unieke wandelshirt

Heb jij het nieuwe wandelshirt voor de Fjoertoer Egmond al besteld?

Bij de inschrijving kun je een origineel Fjoertoer Egmond 2018 wandelshirt bestellen. Dit shirt matcht samen met je cap, keycord en de rugzak die je krijgt. Een shirt die je niet mag missen, want dit jaar hebben we de 6e editie! 

Dit shirt is verkrijgbaar in een heren- en damesmodel. Het damesmodel heeft een V-hals. Het betreft een technisch shirt, dat niet vochtig wordt door de ademende werking. 

Je kunt kiezen uit de volgende maten: 
Dames S t/m XL
Heren M t/m XXL 

Het wandelshirt kost €12,50 in de voorverkoop, op de dag zelf is het wandelshirt te koop voor €15,00. 

Wie wordt de Fjoerste?

Welke woning is het mooist versierd tijdens de Fjoertoer Egmond?

‘Wie wordt de Fjoerste?’ Die vraag staat centraal tijdens de bewonerswedstrijd van de Fjoertoer Egmond op zaterdag 24 november. De organisator van de Fjoertoer, Le Champion, houdt een verkiezing voor de mooiste, leukste of origineelste verlichting aan huis of in de tuin langs de route.

Actie
De naam ‘Fjoertoer’ is op Terschelling ontstaan. ‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart en eindpunt van de Fjoertoer Terschelling. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’.

Tijdens de wandeltocht in Egmond en Bergen worden wandelaars regelmatig verrast door afwisselende vormen van licht- , geluid- en vuuracts. Vorig jaar sprong de bevolking in De Egmonden en Bergen aan Zee al spontaan in op dit thema. En werden al heel wat tuinen en huizen versierd. De Fjoertoerdeelnemers voelden zich daardoor heel welkom. Wij roepen iedereen op, die langs de route woont en van plan is zijn of haar woning of tuin in ‘vuur en vlam’ te zetten, zich aan te melden voor de bewonerswedstrijd “Wie wordt de Fjoerste?”. Wandelaars kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Voordeel voor Le Champion leden

Ben je lid van Le Champion dan kom je bij de Fjoertoer Egmond in aanmerking voor leuke voordelen. Jij als Le Champion lid kunt gebruik maken van de voorinschrijving. De inschrijving is voor leden speciaal eerder geopend. Zo ben je verzekerd van een startbewijs en sta je zaterdag 24 november zeker aan de start.

Om in aanmerking te komen voor bovenstaande voordeel, dien je bij inschrijving voor de Fjoertoer Egmond jouw Le Champion lidnummer aan ons door te geven. Ben je nog geen lid, maar wil je dit wel worden? Dan kun je dat ook direct bij inschrijving aangeven. Alle ledenvoordelen vind je hier