• Historie

Historie

Het daverende succes van de Fjoertoer op Terschelling heeft ertoe geleid dat het concept van dit evenement ook in Egmond aan Zee en in Renesse wordt weggezet. Le Champion neemt daarbij de organisatie van een eigen Fjoertoer Egmond voor haar rekening. De Fjoertoer Egmond is dan onderdeel van een samenwerkingsverband met de Fjoertoer Terschelling en Fjoertoer Renesse. De drie verschillende organisaties gaan onder dezelfde evenementsnaam verspreid over de gehele Hollandse kust hoogkwalitatieve soortgelijke avondwandeltochten op de kaart zetten en doen dat in uitgebreide samenwerking.

De naam van dit evenement is op Terschelling ontstaan. ‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart en eindpunt van de Fjoertoer Terschelling. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’.

De Fjoertoer Terschelling is op 1 april 2017 toe aan haar 10e editie. De belangstelling voor dit evenement is dermate groot dat de beschikbare startplaatsen jaarlijks binnen de kortste tijd zijn uitverkocht. De 4e editie van de Fjoertoer Renesse is op 23 september 2017.

Le Champion organiseert op zaterdag 24 november vanuit Egmond aan Zee voor de 6e keer de Fjoertoer Egmond. Met veel aantrekkelijke lichtcreaties deels in het kader van de naderende Sinterklaas en Kerst. Intentie is zoveel mogelijk creatieve bewoners van de drie Egmond-gemeenten Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef bij dit evenement te betrekken. En maximaal gebruik te maken van de aan het parcours gelegen monumenten zoals de Benedicter Abdij en de Slotruïne.