Route

Bij deelname heeft de wandelaar keuze om deel te nemen aan een route van 14 km, 19 km Zuid, 19 km Noord route via Bergen en het strand of van 26 km. In de route van de 19 km Zuid is dit jaar de Abdij te komen vervallen. Hiervoor hebben wij een hele leuke nieuwe route en stempelpost weten te vinden, dit is nog wel een verrassing! Zodra dit bekend is, laten wij dit direct aan jullie weten. 

Wandelaars van de route van 19 km Noord  lopen direct naar Egmond aan den Hoef naar de Slotru├»ne. Daar komen alle routes later ook samen. Vanuit Egmond aan Zee wordt via de Bloedweg in het duingebied koers gezet in oostelijke richting. De 26-km lopers en 19 km Zuid route gaan vervolgens via de Van Oldenborghweg en Herenweg naar Egmond-Binnen. Daarna via de Hogendijk naar Egmond aan den Hoef. De kortste afstand van 14 km verlaat Egmond aan Zee ook via de Bloedweg, vervolgens richting Egmond-Binnen waarna bij Stayokay de Rinnegommerlaan gevolgd wordt naar Egmond ad Hoef. Vervolgens via de Zandweg en linksaf terug via Herenweg naar Nachtegalenpad en noordzijde Egmond aan Zee waar het laatste stukje langs strand wordt gelopen.

Vanaf de Slotru├»ne in Egmond aan den Hoef en de Herenweg volgt een uitermate fraaie en bosrijke route naar Bergen aan Zee. Dit traject zal de wandelaars in het donker verrassen met tal van verbazingwekkende licht- en geluidseffecten. Via de Zeeweg en een spectaculaire doorkomst in Bergen aan Zee wordt vandaar over het strand teruggelopen naar Egmond aan Zee. Met een prachtige lichtact van de KNRM en nog veel meer. De Fjoertoer is een avondwandeltocht langs bakens van licht. Deze wijzen samen met waxinelichtjes, verlichte wegwijzers en kunstwerken de deelnemer de weg door de nachtelijke duisternis.

Let op! Het mee laten lopen van een hond is alleen mogelijk wanneer deze aangelijnd en goed verlicht is middels lichtjes aan bijvoorbeeld de halsband. De deelnemers wordt  gevraagd respectvol om te gaan met de natuur (gooi afval in de vuilnisbakken!) en met je mede wandelaars.

De route is uitgezet door middel van speciale (waxine)lichtjes. De deelnemers ontvangen ook een routebeschrijving gelijk met de andere startbescheiden.

Getij
Zodra het getij voor 2018 bekend is zullen wij deze hier publiceren.