• Nieuws
  • Fjoertoer Egmond gaat dit jaar niet door

Fjoertoer Egmond gaat dit jaar niet door

Met pijn in ons hart moeten wij de Fjoertoer Egmond, die gepland stond op vrijdag 27 en zaterdag 28 november, annuleren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben besloten om de Fjoertoer Egmond af te gelasten na het persmoment van dinsdag 27 oktober. Daarin werd aangegeven dat de huidige maatregel rondom evenementen, zoals vermeld in de noodverordening, tot in december van kracht blijft. De gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen staan altijd voorop.

In de zomer hebben wij hard gewerkt aan een plan om de Fjoertoer Egmond op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Met dat vertrouwen openden wij begin augustus de inschrijving en hadden wij het geloof dat wij in november een mooi evenement konden neerzetten. Wij hebben er, samen met alle betrokken instanties, alles aan gedaan om de Fjoertoer Egmond mogelijk te maken. De organisatie had veel vertrouwen in een aangepast programma. De huidige situatie met oplopende coronabesmettingen maakt echter dat wij het niet meer verantwoord achten om het evenement te organiseren. Hoe jammer dat ook is voor alle deelnemers, bewoners en andere betrokkenen die de Fjoertoer Egmond een warm hart toedragen.

In deze fase voor het evenement is het niet mogelijk om over te gaan tot volledige restitutie van het inschrijfbedrag, gezien de kosten die reeds zijn gemaakt. Op dit moment nemen wij even de tijd om alle kosten en inkomsten goed in kaart te brengen. Zodra wij weten welk bedrag wij terug kunnen betalen, zullen wij de ingeschreven deelnemers informeren. De eventuele extra bestelde producten, zoals de Fjoertoertrui en het pendelbusticket, worden volledig gerestitueerd. De donaties die gedaan zijn voor het goede doel de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade worden overgemaakt naar dit goede doel.

Alle ingeschreven deelnemers en deelnemers die een verblijfsarrangement bij Hotel Zuiderduin of Hotel Golfzang hebben geboekt, hebben per e-mail persoonlijk bericht ontvangen.

Volgend jaar vindt de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 27 november. Wij hopen in 2021 in Egmond wel weer met elkaar te genieten van alle bijzondere licht-, vuur- en geluidsacts.