• Nieuws
  • Stay fit in tijden van corona: 6 tips voor jou als wandelaar

Stay fit in tijden van corona: 6 tips voor jou als wandelaar

En dan opeens wordt jouw wandelevenement afgezegd. Het moment waar jij je al tijden op aan het voorbereiden was. Onze wandelmotivatie kan dat helemaal niet aan. Wij willen kilometers maken met onze wandelschoenen. Maar gelukkig kunnen we nog naar buiten. Mogen we nog wandelen! In een tijd waarin een groot deel van ons thuis zit, was beweging nog nooit zo’n fijne uitlaatklep als nu. Blijven bewegen is nu heel belangrijk voor ons immuunsysteem. En door te blijven bewegen, sta jij straks weer fit aan de start van een van onze evenementen. We hebben een aantal leuke tips voor jou om fit de coronatijd door te komen.

  • Tip 1: ga naar buiten

Begin je dag met een wandeling. Ga vroeg je bed uit en geniet van de rust en de omgeving. Zo kun je met nieuwe energie aan je dag beginnen. Daarnaast kun je je lunchpauze ook heel goed gebruiken om de frisse lucht op te zoeken. Geef je hersenen weer even wat nieuwe zuurstof, zodat zij er ook weer tegenaan kunnen.

  • Tip 2: duik de boeken in

Wandelen verhoogt je creativiteit en verlaagt stress. Wij gaan ervan uit dat lezen over wandelen dezelfde werking heeft. Bekijk hier een mooi overzicht van boeken over wandelen.

  • Tip 3: voel je zen met yoga

Wist je dat yoga ideaal is voor wandelaars? Wandelen gaat beter als je lichaam soepel is. Omdat we zoveel stilzitten (vooral nu een groot deel van Nederland vanuit huis werkt), gaat ons hele lijf vastzitten. Door bepaalde yogahoudingen verlicht je de spanning in je nek, schouders, bekkengebied, borst, hart en longen. Met deze oefeningen doe je je lichaam een groot plezier!  

  • Tip 4: gooi het over een andere boeg, ga mindful wandelen

Deze periode kan ervoor zorgen dat je meer stress ervaart. Heb jij wel eens gehoord van mindful wandelen? Even weg uit dat gestreste, opgejaagde en misschien wel gefrustreerde gevoel. Lees hier hoe jij extra kunt genieten van een ontspannen wandeling.

  • Tip 5: vind de keukenprins(es) in jezelf

Een gezonde snack die je makkelijk kunt meenemen tijdens het wandelen? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Duik voor jouw wandeling de keuken in om een lekkere en gezonde snack te bereiden. Tussendoortjes leveren langzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Vooral koolhydraten zijn belangrijk. Deze kunnen geleverd worden door bijvoorbeeld een zelfgebakken bananenbrood, of een muesli- of granenreep. Met deze recepten heb jij binnen no-time jouw healthy tussendoortje om mee te nemen in je rugzak.  

  • Tip 6: ga op zoek naar nieuwe uitdagingen

Welke wandelevenementen heb jij nog op je verlanglijstje staan? Ga op Hemelvaartsdag (21 mei) met ons mee op een ontdekkingswandeltocht tijdens de Oer-IJ Expeditie. Geniet 4 dagen van de veelzijdigheid van Noord-Holland tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar van 17 t/m 20 juni. Ervaar op 22 en 23 augustus de veelzijdigheid van Baarn en Soest tijdens het Soester Wandelweekend. Wandel met ons mee van Dam tot Dam tijdens #degezelligste eendaagse van Nederland, de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht op 19 september. Beleef jouw eigen Amsterdam Experience tijdens de Amsterdam City Walk op 17 oktober. Op 28 november toveren wij Egmond weer om tot een sprookjesparadijs tijdens de Fjoertoer Egmond. Bekijk hier onze wandelkalender!