• Nieuws
  • Waarom je mee moet doen aan de Fjoertoer Egmond

Waarom je mee moet doen aan de Fjoertoer Egmond

Dit jaar bestaat de Fjoertoer Egmond maar liefst vijf jaar. Dat betekent een speciale editie, ook wel de lustrum editie genoemd. Dit jaar willen wij groot uitpakken, daarom hebben we ook al een aantal keer aan deelnemers gevraagd wat zij de mooiste act vonden de afgelopen vier jaar. Wij gaan dan ons uiterste best doen om deze act weer terug te plaatsen dit jaar. Voor de deelnemers die dit jaar voor het eerst meedoen is alles natuurlijk nog een verrassing en speciaal. Maar ook voor de bekende wandelaars van de Fjoertoer Egmond wordt ook dit weer een prachtige editie, of laten we zeggen, we doen ons best! Eerst hier vijf tips waarom jij mee moet doen aan de Fjoertoer Egmond 2017.

1. Lustrum editie 

De Fjoertoer Egmond bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 2013 organiseert Le Champion deze wandeltocht met veel succes. In 2015 hebben we een slecht jaar gehad doordat het enorm veel regende, maar de andere jaren waren fantastisch. Ja, het is inderdaad koud in november. Maar een wandeltocht als de Fjoertoer zorgt dat jij het heel warm hebt en geen minuut twijfelt aan een jas uit of een jas aan. Daarnaast is deze lustrumeditie speciaal omdat wij nog meer ons best doen dan andere jaren, het moet fantastisch worden. 

2. Geweldig met lichtjes 

De wandeltocht loop je in het donker, wat het eigenlijk al bijzonder maakt. Maar op de route zijn veel verschillende acts te zien, en deze acts geven allemaal licht. Daarbij hebben bijna alle wandelaars wel een lichtje op hun kleding, wat er prachtig uitziet. Je ziet van afstand namelijk één lange rits met lichtjes en mensen. Zowel de paarden als de schapen en de bomen zijn verlicht, je kan het zo gek niet bedenken. Een ding is zeker, je moet dit meemaken om ook te kunnen zeggen dat het geweldig is! 

3. Het weer maakt niet uit 

Het weer maakt tijdens de Fjoertoer Egmond tegenwoordig niet meer uit. Uiteraard vinden wandelaars regen over het algemeen niet zo gezellig. Maar zelfs in 2015, de barre tocht in de kou en regen was een succes. Maar veel deelnemers van de Fjoertoer Egmond 2015 doen deze Fjoertoer ook gewoon weer mee. Dat betekent dat zij het echt zo fantastisch vinden, dat ze mee moeten lopen. 

4. Het is niet zomaar een wandeltocht 

De Fjoertoer is geen wandeltocht zoals de meeste mensen in Nederland verwachten van een wandeltocht. Tijdens de Fjoertoer Egmond loopt iedereen namelijk met lichtjes op de kleding, maar daarnaast verkleden heel veel wandelaars zich ook nog. Ieder jaar is er namelijk een thema, dit jaar is het thema Lustrum. Daarnaast doen de wandelaars maar ook de huizen mee aan een wedstrijd: ‘wie is de Fjoerste?’. Deelnemers verkleden zich op allerlei gekke manieren en de huizen verbouwen hun tuin tot een Fjoertuin, vol met lichtjes en versiering. 

5. HET IS GEWOON GEWELDIG! 

Het maakt niet uit wie we spreken over de Fjoertoer Egmond. Iedereen is zo enthousiast over de Fjoertoer dat je gewoon mee moet doen om dit mee te maken. Dan kun jij volgend jaar ook tegen andere zeggen hoe geweldig die Fjoertoer is, en kun je wie weet gewoon weer meelopen met een andere afstand misschien.